Teamülleri oluşturacağız

Güncelleme Tarihi:

Teamülleri oluşturacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:42

12. Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, önceki akşam son kez bir araya geldiği milletvekillerine, “Teamüller diyorlar, ne teamülü, yeni teamülleri biz oluşturacağız” diyerek cumhurbaşkanlığına ilişkin önemli işaretler verdi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıda, milletvekillerinin yeni genel başkan ve başbakana ilişkin eğilimlerini de kapalı zarf içinde alan Erdoğan, şunları söyledi:

BAROMETRE KRİTERİ

Biz bütün Türkiye’yi sevdik, hiçbir ayrım gözetmedik, tümüne hizmet ettik. Çankaya’da da hizmete devam edeceğiz, hizmet diliyle konuşacağız, ‘Durmak yok yola devam’ sloganı sürecek. Barometre yükseldikçe hayatiyetimiz de yükselir, heyecanımız da artar, düştükçe de tansiyonumuz düşer.

ANAYASA’YI DEĞİŞTİRECEK OY İSTİYORUM

2015 seçimlerinde, AK Parti’nin Anayasa’yı değiştirecek bir güçle çıkmasının büyük önemi var. Sizden Anayasa’yı değiştirecek oy istiyorum. Ayrıca seçilme yaşının 18’e düşürülmesi için gayret göstermeliyiz. Bu AK Parti siyaseti açısından da, Türkiye için de önemlidir. Bu seçimde 2 ilde yüzde 15’in altındayız, bunu da tamamlamaya çalışacağız. AK Parti, her zamankinden daha güçlü olmalı, birlik ve beraberliğinden taviz vermemesi gerekir. Çünkü bu hareket, küllerinden doğmuş bir harekettir. Yeni Türkiye’nin umududur. Biz ne CHP’ye ne MHP’ye benzeriz. Aramıza nifak tohumu ve fesat girmeden yola devam edeceğiz. Fitnecilerin tuzağına düşmeden, medyanın iştihasına kapılmadan, hasımlarımızı sevindirmeden bu süreci tamamlayacağız.

Haberin Devamı

TEAMÜL DİYORLAR, NE TEAMÜLÜ

Anayasa’da bana verilen tüm yetkileri kullanacağım. Bugüne kadar bu yetkiler belki tam olarak kullanılmadı. Bu nedenle benim de kullanmayacağım anlamına gelmez. ‘Teamüller böyle’ diyorlar. Ne teamülü? İlk kez cumhurbaşkanını halk seçti, yeni bir teamül oldu. Yeni Türkiye’nin yeni teamülleri olacak, yeni teamülleri de biz oluşturacağız, bu teamüllerle yola devam edeceğiz. 2023 hedefimize de bu şekilde varacağız.

MİLLET KORKUDAN OY VEREMİYOR

Bakıyorsunuz, Selahattin Demirtaş’ın memleketi Elazığ’da bize yüzde 70’in üzerinde oy çıkıyor, ona ise yüzde 10’lar civarında. Hakkâri’de ise bize yüzde 15 oy çıkıyor. Böyle bir şey olur mu? Biz oraların yabancısı değiliz. Hakkâri’nin mayasında biz varız. Bizim daha önce Hakkâri’den 2 milletvekilimiz vardı. Ama PKK’nın tehditleri nedeniyle millet korkudan bize oy veremiyor. İçişleri Bakanımıza da talimat verdim. Bu tehditlerle iş yürümez. Araştırılacak, bakılacak. Oturup konuşacağız. Biz çözüm sürecini PKK milleti tehdit etsin diye yürütmüyoruz, millet rahat etsin diye süreci başlattık.

Haberin Devamı

Gönül ve ruh dünyam sizinle

AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıda milletvekillerine veda eden Tayyip Erdoğan, “28’inden itibaren burada olmayacağım. Ama gönül ve ruh dünyam hep sizinle beraber olacak. Sizi Çankaya’dan izlemeye devam edeceğim. Sadece izlemekle de kalmayacağım” dedi. Erdoğan’ın, konuşmasının sonunda “Hakkınızı helal edin” demesi de hüzün dolu anlar yaşattı. Tüm milletvekilleri Erdoğan’ı ayakta alkışlarken, bazıları da gözyaşı döktü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!